pengar pengar pengar

Jag har lagt märke till en sak, just nu när jag har fått mer ansvar över mina pengar så är det ända jag tänker på är: PENGAR, HUR MYCKET KOSTAR DET, NEJ HAR INTE RÅD, SLÖSA INTE MYCKET.. Men ändå så lyckas jag slösa överdrivet mycket och må sämst över det. 
liksom idag har jag studiedag och så åkte jag ner till stan för att leta efter present till min bror jag hade med mig 1000 kr (mitt studebidrag) så kommer jag hem med 200 kr?!?!?!?! 
BLIR SÅ IRRITERAD PÅ MIG!  hur lyckas jag med det? ok laddade på busskortet med 370, de är en vilktig sak ju men sen så köpte jag ett datafordral för 300 som är viktigt men kunde liksom vänta på de och två mössor för 118 jag bara kommer använda hemma vilket är jätteonödigt... så nu har jag bara 200 ända till 31 oktober! 
Nej nu ska jag gråta lite här för att jag är så vädlelös av mig, och jag kan inte ta ansvar på mina pengar och jag har svikit mig själv. Känns som att jag har "tappat respekten" för pengar, men nej de har jag inte. ugh hur ska ajg klara mig i framtiden?! JAG BORDE INTE FÅ LEVA!!! 



Troye I like u.

 
 



James Arthur

 
 
James Arthur, otroligt bra! åh vad jag älskar honom. grät floder när han inte kom till uppsala... 
En dag, en dag ska jag träffa honom. 



skön onsdag

Älllllsssskkkkaaaaaar den här onsdagen! jag slutade nämligen vid 10! Skönt. De ända min klass fick göra idag var att hämta ut våra nya fina datorer! (har fått en ny bebis!!! alltså datorn då). Senare åkte jag med Dia och åt på ken's! Kebabtallrik. Dock så orkade jag inte allt... som vanligt. 
Köpte té för de sista pengarna för den här månaden! så är pank nu men de gör inget för nu har jag fått nytt té. Inte för att jag behöver nytt té med allt jag har men men w/e de är té och det är gott. haha! 
Har pluggat lite italienska och nu ska jag kolla på några youtube videos. :) 
 
Hade klassfoto igår, och jag har bara suttit på dagis, sen alla andra år har jag fått stå för jag anses som "lång".. Men nu så fick jag sitta!! Var glad för de först men inte efter för efter insåg jag att man liksom ser ut som en klump speciellt när man är tjock som mig. MEEEEN JAG ORKAR INTE BRY MIG JUST NU FÖR JAG ÄR PÅ BRA HUMÖR IDAG!!! 
 
 
 



ikea fika

 Igår efter skolan kom min syster, hennes man och min systersson. Dom hämtade mig, sen så åkte vi till ikea och fikade där. 
Efter de så åkte vi förbi min mamma. De var min långa tisdag :) 
 
 
 
 



selfies

förövrig så ser mitt anskite ut såhär idag! Haha är jag den ända som lyckas ta kanske 2 ok bilder sen så slutar det med att jag gör fula miner???! Snälla säg inte att de är bara jag som gör så? 
 
 
 



...

God morgon! Jag vaknade på rätt sida idag med glatt humör men sen så kollade jag på mitt schema och kom ihåg att jag skulle gått till apoteket IGÅR men de får bli idag om jag ens hinner. För idag så slutar jag tydligen 16.30!! 
ok orkar inte bry mig om det, önskar bara den här tisdagen går snabbt slut. 
ska kanske förbi min mamma efter skolan får se hur jag gör. 
Nu så ska jag bara ligga i min säng ända till 9.05 typ så jag kan börja röra mig till bussen. haha ok det här blev ett rörigt inlägg men men puss! 



skolfoto

Hejsan!  Sitter i min sköna säng och har tänkt att börja läsa alla (ca) 80 sidor i min tråkiga engelska bok!! den är faktiskt helt ok, kommer väl gilla den mer snart. 
jag kom hem 17.14!!!! Idiotbussen skulle komma 16.18 men den kom inte.. tur så ringde min pappa och sa att han var på väg hem och undra om jag var hemma, vilket jag ju inte var.. så han plocka upp mig!! tur det alltså. för fy vad kallt de var idag och dum som jag är så glömde jag att ta med mig min tjocktröja så där stog jag och frös i typ 40 minuter... 
Jag har skolfoto imorgon och englit mig så tycker jag inte att de är så viktigt med det, och att liksom varför måste jag fixa upp mig för de?! tycker de är roligt hur alla blir helt vilda av sig.. ok om de var något annat men de är bara skolfoto!! 
iallafall så vill jag köpa skolkatalogen men hittar inte pappret man skulle lämna in! ja jag har letat i hela mitt rum men nej den är helt borta! Ödet vill väl inte att jag ska köpa den? haha
Jaja nu ska jag läsa sen äta sen ta medicinen sen sova! 



pluggsöndag

Min morgon består av pluuuugg! Vaknade för en stund sen, åt frukost och nu sitter jag på mitt golv med min sam-bok och dricker té! Efter de måste jag plugga engelska, eller aa läsa i min engelska bok och svara på frågor. Jag kanske går till min syster också? får se om hela min söndag kommer bara bestå av plugg?? haha 
Iallafall de kommer ett inlägg senare under dagen/kvällen då jag kommer skriva om min bilresa till Linköping! :) 
Men nu ska jag fortsätta plugga, har ju förhör imorgon och kan typ ingenting?! 
 
 
 
 
 



pasta, medicin, fun fun.

Efter att inte träffat några av mina goa vänner på länge så har jag gjort de äntligen! Känns könt att veta att dom kommer alltid (förhoppningsvis) vara mina goa fina vänner! 
 
Vi åt på en italiensk resaurang, jag beställde någon vegetarisk pasta, gott vart de. Och så blev man ju mätt så, that's good! Kom hem vid sju faktsikt. 
De ända jag har gjort är segat sönder mig.. måste upp och läsa i min samhällesbok. Och duscha. Och äta något litet. Och sen ta medicin. 
 
Ja nu om medicin, jag kommer behöva ta två tabletter dagligen änta till 19 MARS 2014! 
Jag blev smittad av min vän, hon hade/har tuberkulos.. som tur så kan ju inte jag smitta någon! De är väl bara att gilla läget och ta sin medicin och ta blodprov varje månad! 
 
Min klass ska tydligen ha filmkväll imorgon, och som vanligt kan jag inte.. ska åka med familjen till ... kommer inte ihåg om de var jönköping eller linköping?!?! iallafall något ställe som ligger ca 3/4 timmar från uppsala! De ända jag ska göra under den resan är att läsa samhälle och lyssna på musik. Japp plugga måste jag ju göra, speciellt när förhöret som är skriftligt är på måndag! 
 
 
 



God morgon

Igår kände jag mig trött, sliten, irriterad på allt och alla, och stressad. Humörsvägningarna var ju pricket över i:et.
Iallafall så hade ju jag en gissning varför jag var så, och som jag hade gissat så vaknar jag halv 6 idag med mensvärk.. Inte kul när jag somna sent och jag kunde sovit till typ kvart över 7 om jag ville. men nej nej... 
 
Men jaja, jag ska åka ner till sjukhuset vid 9 tiden (har tid 10), senare täkte jag åka till stationen och ladda på busskortet och om jag hinner till någon affär och köpa mens grejer. 
Senare efter skolan ska jag åka till stan igen, då ska jag träffa saknade vänner. Vi ska äta någonstans och fira våran kompis. (SKRATTAR just nu för först skrev jag vänner sen kompisar, idk). 
 
Men nu ska jag faktiskt gå och fixa frukost!! 
 



mängder av té är bra.

KAN INTE HITTA MITT PARAPLY!!! OCH FIN FNA UPPSALA HAR BESTÄMMT ATT DE SKA REGNA HELA JÄVLA DAGEN IMORGON!!! Inget emot regn, utan faktumet att jag kommer vara blöt som en hund hela dagen och efter extra matten som jag har på morgonen som tog bort mitt lilla sovmorgon har jag idrott, och gissa om de är ute eller inne idrott????
Om du gissade inne idrott så är du ute och cyklar för nej nej vi ska vara ute i flera veckor nu... Håll i hatten nu för här ska jag berätta vad vi ska göra imorgon, vi ska nämligen padla.. ja padla. har verkligen inte tänkt att göra de. usch nej nej.. Idrott är inte direkt min grej som ni kanske märker. 
 
Ja, ni märker också att jag inte är taggad till imorgon. what ever... nu ska jag dricka mängder av té för de får mig att må bättre, och sedan sova. 



helg och regn

Uh, de här är för tidigt för mig... Vaknade prick 6.oo idag. Jag börjar 8.30.. De blir så när man börjar tidigt faktiskt. Inte hinner jag med att fixa allt jag gör på morgonen om jag vaknar 7 för jag tar bussen 7.45 och jag behöver mer än 45 minuter på morgonen!! Nog om mina morgontider. 

Min helg var faktiskt inte så dålig! (Jag vet de är tisdag, de var typ igår man skulle prata om helgen men jag gör det idag).  I lördags var de öppet hus i brandstationen så då åkte jag och min storasyster och hennes son. Han älskade det där, han satte sig i alla bilar och hade jätteroligt. Han är ändå tre så vet inte om han ens kommer komma ihåg det här när han blir äldre. heh
och senare på kvällen så åkte vi till donken och tog en fika. Och min söndag spenderades hos min syster den med. Japp.. 

Min Måndag var inte rolig. De regnade som fan och jag tog inte med mig någon jacka utan bara min gråa tjocktröja och jag blev seriöst dyngsur med vatten.!!! Fick gå runt hela dagen med min blöta tjocktröja och blöta väska.. Alltså jag gillar regn men de var jobbit att gå runt blöt tbh. roligt roligt.. 

nej men nu ska jag upp och fortsätta fixa lite grejer. 



But you're the king and I'm a lionheart

Kom hem för ca en halv timme sen. En rätt så stressig men rolig dag med massa massa skratt. 
Efter skolan så åkte jag ner till stan för att umgås lite med mina fina vänner! Saknade dom så mycket så.. De är fortfarande ovanligt att gå till en ny skola. Jaja, iallafall så hade vi de rätt så bra, vi pratade lite om allt möjligt, och såklart så klagade vi över all plugg och sånt hehe. De är ju ändå ett måste, att klaga. För mig är det de. Tror inte de går en dag utan att jag klagar om något? Haha. Men nu ska jag läsa lite från samhällsboken och sen sovaaa. 
 
 
 
 
 





the 1975

Jag idag (i skolan) = Snuvig, irriterad, trött, hungrig. 
Är fortfarande snuvig och irriterad och trött. Lite hungrig har jag hunnit att bli också.
 Vill vara frisk, och de känns att jag är på rätt väg, försylningen försvinner sakta men säkert. Jag kan halvt dricka vatten nu!!! 
 
Snapchattar med Ellen, en av de personer de klickade med från min nya klass.
Ja, jag har pluggat klart för idag, ska kanske plugga lite mer på mina Italienska glosor. Något konstigt hände när jag pluggade in dom innan, jo de är så att jag gick på franska från 6:an till halva 9:an men sen hoppade jag av för att jag seriöst inte lärde mig något men helt plötsligt nu så börjar jag skriva orden jag borde skriva på Italienska till franska! Haha lite av franskan sitter väl kvar i backhuvudet. Det är svårt när jag verkligen inte vill faila med italienskan så kommer franskan och ba tjena här kommer jag och förstör lite... Ja ni kanske inte förstod ett skit av de jag skrev precis, I don't blame you för nu när jag läste igenom de låter de lite för konstigt. Aja nu ska jag förbereda lite saker inför morgondagen och sen så tror jag att jag ska äta något lätt och sova till the 1975:s finfina låtar. 
 



Inspiration

 



You make me wanna scream at the top of my lungs

 
 
 
Being me and only me
Feeling scared to breathe
If you leave me then I’ll be afraid of everything
That makes me anxious, gives me patience, calms me down
Lets me face this, let me sleep, and when I wake up
Let me breathe.
 



Gillar verkligen inte att vara förkyld, gillar inte att inte kunna andas genom näsan, men gillar hur rösten blir. Den blir ju så pipig och roligt tycker jag. Men blir trött på min pipiga förkylda röst efter en dag.. 
Idag så skulle jag ha velat vara i min säng hela dagen. Tog mig ca 40 minuter att komma upp ur sängen, tur att jag börjar "sent" ( att börja 10.10 räknas inte som sent? men de är ändå sent, alltså tidigt sent? hah). 
Men men, med den här förkylningen drog jag till skolan ändå. Den är inte så falig faktiskt liksom jag lever fortfarande!! Gjorde ett svenska test som skulle visa om man behöver extra tid på prover och sånt, gick bra. Och så har jag och pappa skrivit under en lapp jag fick hemskickad. De var om man ville börja på extra matte, alltså att man får en lektion då man får hjälp, för personer som mig behöver all hjälp den kan få när de innebär matte. 
Ja, nu ska jag fortsätta med att lyssna på musik och tvinga i mig lite mat. De är ju svårt att svälja för mig just nu så kan inte äta något känns de som men tvingar i mig iallafall. Kram! 



Hej!

Ville posta mitt första inlägg på Måndag,
Men är liksom klar med inlägget så varför inte posta den några timmar innan Måndag slår in? 

 
Hej, en ny vecka i en "ny" månad. En ny blogg. Jag har haft två bloggar innan den här men de funkade inte jag gav upp efter ett och ett halvt år på min första sen så gav jag upp efter några månader på min andra. Men ny start för mig då. 
 
Jag hatar de första 5 inläggen för de är alltid så dåliga och det liksom blir inte bra i början, speciellt när du ska skriva om dig, vem du är och sånt. Är så dålig på  att skriva "vem jag är". 
 
But, I will give it a go. 
 
 
Jag är 16 år. Jag bor i Uppsala, född och uppväxt här då. Jag går i första ring och nu i början hatar jag det för att jag är så dum medan nästan alla andra i klassen är så smarta. Halva klassen är faktiskt skön. Men måste ge de lite mer tid liksom de har inte gått en hel månad ännu så. Finns såklart vissa jag gillar mer och vissa jag ogillar mer än vad jag kanske borde? De kommer väl ändras. De är jag säker på. Nog om skolan. Om dagarna gillar jag att umgås med mina vänner och lyssna på musik. Jag lyssnar verkligen på allt. Liksom om någon skulle kolla igeom min musik lista på mobilen skulle dom bara bli förvirrade för ja jag har sånn konstig smak när de gäller musik.. haha
 
mm mycket om mig där? nej? ja jag vet men men de får duga ni/du som kanske vill läsa min blogg kommer säkert få veta mer om mig genom mina inlägg. 
 
På tal om inlägg, jag kommer inte upptadera varr ända dag. Visst kommer de komma perioder där jag kommer upptadera sjukt mycket om dagarna, men så kommer de säkert inte alltid bli. Jag vill liksom upptadera MIN blogg när jag har tid, lust och ork! 
my face! 
 
 
 
 
 



Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.