//

Hej! Kom på att jag har en blogg.. hehe
Jag har ingenting att skriva therefor inga inlägg, de är liksom inget speciellt som händer just nu.! 
Jag har börjat fasta, andra dagen idag och så här långt har det gått bra! Äter idag runt 22.20 (samma igår!!) vilket funkar. Jag blir inte hungrig utan mer tröstig faktiskt haha! 
Men förlåt för detta dåliga inlägget, ni får en bild som jag tog i söndags bara för att.. inte för att den är västa fin eller nåt heh. 



Pukka

Veckan är snart slut och jag har lyckats äta frukost varje morgon, jag fick tvinga i mig det igår faktiskt. Ja de blir så ibland när man inte är en "frukost människa" direkt.
Sommarskolan går bra, men de är massa grejer jag inte fattar som tillexempel värde siffror eller profix, vad är det liksom?! och bråk.. jag har så svårt för bråk!! Får lite smådamp över att de går så dålig på just de områderna.. 
Jag har inte haft smink på mig heller, har låtit mitt ansikte vara nu och de är så skönt, ENJOYING IT! 
Köpte två nya tepaket, som jag länge viljat ha! 
 
 
 



En dålig dag?

 
Vad ska man göra om man göra om man har en dålig dag? När ens dag bara går fel? Planer du sett framemot blivit inställda, eller du har fått höra någonting dåligt du inte alls ville höra? Du missar bussen och hela dagen blir förstörd tack vare det? Vad ska man göra när något gått snett och fått en att bara bli trött, ledsen och irriterad?  Vi alla har våra egna sätt att hantera detta. 
 Jag tänkte dela med mig av fyra tips, eller tips och tips.. Jag vill dela med mig om hur jag brukar hantera sånna dagar.
Så, låt oss börja;
  1. Prata ut med någon, helt ärligt och från erfarenhet så är det faktiskt skönt att ha en person man verkligen kan öppna sig till och gnälla om allt och alla! Vissa av oss kanaske inte har den personen då förslår jag att skriva ner allt du känner all ilska, sorg o s v. Jag själv har ett litet skrivhäfte, som jag tar upp när jag bara inte orkar med dagen. Jag skriver ner allt jag känner och tänker, bokstavligen allt. På så sätt får jag lite lugn och ro. Efter att ha skrivit massa så känner jag en stor lättnad!
  2.  En annan sak jag brukar göra under sånna dagar är att läsa positiva texter/quotes. Det hjälper tro mig, jag går in på tumblr och söker upp positiva quotes eller nåt med sån stil och får upp massa positiva texter, berättelser. Det får en att se "de ljusa i livet". Jag mår bättre av att läsa andras "lycka" och positiva inspo quotes. Får mig nästan taggad på livet! Pröva, de kanske också hjälper dig? 
  3. Den mest viktiga är väl att gråta ut. Eller skricka ut. Bara få ut allt du har inom dig och HÅLL INTE KÄNSLORNA INOM DIG för de kommer bara få dig att må sämre och förbättrar ingenting, du kanske tänker "men jag låter de vara inom mig så bekymrar jag ingen" jo vet du vad? Du bekymmrar dig själv ännu mer! Få ut allt gråt sönder dig, skrik sönder dig. Den här punkten är nästan som den första, bara få ut allt inom dig så kommer de kännas bättre efteråt.
  4. Tänk positivt, "Efter regn kommer solsken". Kom alltid ihåg dessa ord.  Jag vet, det låter så klyschat men det är ändå rätt så sant ibland iallafall. Jag brukar säga att allt händer av en anledning, och kanske just denna dag ska gå dåligt så du kan uppsakta nästa dag mer som kanske kommer gå betydligt bättre! Hela den här punkten är så klyschad men ibland hjälper det mig, att ha en positiv inställning är inte dåligt. 
  5. Den sista punkten som också är rätt så viktig är; belöna dig själv. Gå och köp massor med choklad eller godis, varför inte en tröja du velat ha? Efter att ha klarat av timmar med dåliga tankar o s v så förtjänar du någonting bra till dig själv! 
Jahaja, här får ni 5 saker ni kan göra för att försöka må bättre efter en lång trög dag. Detta är antagligen mitt första inlägg som verkligen var strukterat ok inte helt men nästan haha! Hoppas att ni tyckte  att någon av dessa punkter hjälpte er. 
Måste också till lägga att jag som är en negativ person av mig följer inte ALLA punkter och jag som ofta har dåliga dagar hanterar dem inte lika bra som jag önskar jag kunde göra. Men alla är vi inte perfekta! ( åh ännu en klyscha, värsta rysningarna, nej inget stort fan av klyschor alltså..) 



14:06:23

Idag vaknade jag med ett glatt humör, fixade frukost! Inte alltid det händer men har tänkt att försöka göra någoning ätbart på morgonen under den här veckan, och få se om jag blir piggare som alla andra säger! 
På väg hem från "skolan" Köpte jag blåbär och hallon och läppbalsam. 
Nu har jag tänkt att kolla på lite Suits, ligger så efter! På tal om serier så såg jag sista avnittet av Orphan Black och dog massa, vill att Dia ska vara här och fangirla med mig hahah meen hon är i Thailand och har de trevligt! 
Min frukost: (den var godare än vad den ser ut!!!) 
 
Breakfast



The Fault In Our Stars

Idag runt fem fick jag ett sponant samtal av Lua, hon och Zilan ville åka och kolla på The fault in our stars eller som på svenska heter "förr eller senare exploderar jag". Och det klart att jag sa ja till det! Har ju längtat till att få se den, mötte upp dem och Elvira. 
Vad tycker jag då om filmen? Jag älskade den samtidigt hatade jag den eftersom att den var så bra, hatkärlek alltså. Jag har ju läst boken på svenska och engelska, gråtit till boken, gråtit så mycket så jag fått svårt att andras. Så man kan säga att jag hade väldigt höga förväntningar om filmen. 
Jag blev lite besviken eller mer irriterad att vissa delar av boken inte kom med eller ändrades i filmen, men såklart så är det svårt att fixa en film exakt som en bok, men här lyckades dem ändå rätt så bra tycker jag. Men bortsätt från det så älskade jag filmen, älskade hur lik den var boken, den var bara Bra, Grym, Bäst, Otrolig.
Ja jag grät, jag grät som ett barn, men jag grät iallafall inte lika mycket som när jag läste boken. Det roliga var att jag grät när de inte var sorgligt, berodde säkert på att jag visste vad som skulle hända näst. Jag kom på mig själv också! Jag satt och sa replikerna tyst för mig själv haha, ja så bra kan jag boken... (kan den nästan utantill) .
Det här är en av de bästa spontana sakerna jag gjort! Rekomenderar starkt filmen OCH boken, har ni inte läst den så GÅ OCH GÖR DET!!!!!! 
Älskar att nästan hela biografen satt och snyfftade under filmen och så apploderade alla på slutet. Fantastiskt
 



¤ ffsdie ¤

 
Self-promo är aldrig fel ;) Nej men ville påmina er om att de är frittfram att följa mig på tumblr. www.ffsdie.tumblr.com *KILCKA PÅ LÄNKEN SÅ KOMMER NI TILL EN FAB TUMBLR * 
(wow mariam ur not famous...) 
 
 



Indila

Jag var inne på spotify häromdan och letade efter ny musik. Upptäckte en fransk sångerska med namnet Indila
Jag har seriöst fastnat för hennes röst, visst förstår jag inget men hon är så bra. Jag har översätt lite lyrics för vill verkligen förstå vad låtarna handlar om haha och så var de faktiskt några ord jag kände igen från den tiden jag lärde mig franska! 
Ja ni, hennes låtar är bara så bra.
 
Två av mina favoriter:
  
 



14-06-20

Satt och lyssnade på musik och kom på att jag måste blogga! Kändes som att jag inte bloggat på flera veckor men de var bara tre dagar sen jag skrev. 
Jag har pluggat massa matte de senaste dagarna, och idag tänkte jag att jag förtjänar en dag off och pluggar vidare imorgon! Jag vill verkligen satsa nu den här månaden, jag vill verkligen klara av slutprovet! 
Vilket jag antagligen kommer göra om jag inte ger upp liksom, right? 
Seriöst så gör jag inget speciellt på dagarna, dricker massor med té, läser, är inne på tumblr, och lyssnar på musik. De är så jag spenderar mina dagar om inte jag pluggar. 
Fun fun, nja inte riktigt. Skulle inte tacka nej till en resa någonstans långt långt bort från Sverige! 
 
 



God morgon

Hej! God morgon! Jag är just nu på bussen påväg till Fyris och ha 80 minuters matte! Jag börjar faktiskt 10.40 meen Zilan tog en väldigt tidig buss så tänkte att jag kunde göra henne sällskap liksom jag har ändå inget att göra hemma liksom. Skriver mer sen! :D






Funny, Rude and Original

Nu har jag läst klart Will Grayson Will Grayson, boken handlar om två killar som en natt i kalla Chicago möts. Båda upptäcker att dem har samma namn, nämligen Will Grayson. Boken är skriven av två författare John Green och David Levithan. Och båda hade sin egna Will och skrev om honom, varje kapitel var om den ena Will. 
Boken handlar om dessa två som på något sätt får fram den "sanna jag", kärlek, att vara gay. Den handlar också om en musikal eller ja de finns en musikal i boken som hålls på slutet.
Grejen med den här boken är att de inte går att berätta hadligen bra utan att spoila för mycket. Jag kollade runt lite innan jag började läsa den (gör alltid de) och flera nästan alla sa eller skrev att de bästa är att läsa utan att veta mycket, bara börja läsa utan att veta mycket om bokens innehåll. Jag håller med, desto mindre jag visste desto mer spenande var den. Jag ska säga er att den verkligen är läsvärdig.
Jag skrattade och blev tårögd fick gåshud när jag läste den. Slutet var för bra tbh, ett väldigt bra slut må jag säga.
Vad jag uppsakttade och gillade mest var hur David Levithan fick fram hur det var att leva med depression, hur hjärnan verkligen funkar typ.  Grym bok iallafall! 
 
 



my babes aka the best

Hej! 
Min dag spenderades med att städa runt i rummet lite senare runt sju träffade jag mina saknade babes! 
Dem köpte tårta till mig och finaste presenterna, jag fick två böcker jag planerat att köpa! 
Jag håller på att samla John Greens böcker eller ja jag vill iallafall ha läst alla böcker han har skrivit och dem gav mig de böcker jag planerade på att köpa, att säga att jag är glad är bara förnamnet JAG ÄR SJUKT GLAD OCH JAG VILL TYP BARA BÖRJA LÄSA men jag måste vänta har andra böcker att läsa innan haha! 
Men jag är sjukt tacksam och glad över att ha så fina bästa vänner som (efter två månader) firar mig haha de är bara för underbara!! 
Så ja jag hade det roligt med dem vi snackade om allt vi missat, och nu ska jag snart fortsätta att läsa ur min bok I'm reading atm! 
 
 
 
 
 
 



sad but tru

Hej Hej! Har haft "skolavslutning" under morgonen. Jag räknar inte det som skolavslutning för mig eftersom att jag har fyra veckor till! Men men de var iallafall i slottet och höll på i ca en timme helt okay! Senare åkte jag vidare till Dia, där kolla vi igenom tumblr typ. 
Runt sex åkte jag till kusinerna då ena tog studenten idag!! Så Grattis till honom! Jag är nästa på tur av släkten... två år kvaaaar!! 
Får jag bara påpeka på hur snabbt detta skolår gått?! Känns som att de var igår vi lärde känna varandra i klassen! 
Dock känner jag mig fortarande lite "outsider" men de är för att jag själv har svårt med att släppa in nytt folk.. sad but tru. 
Jaja nu ska jag ta och läsa lite ur min bok med skön musik på i bakrunden! 
 
 
 
 
 
 



bloggtorka

Lite bloggtorka här alltså.. Helgen spenderades mest med att vara hemma och kolla på serier jag missat! Hela söndagen bestod av det faktiskt! 
Jag vet inte om jag nämnt det men jag bestämde mig att kolla om Prison Break och är snart klar med säsong 1 och så ska jag börja kolla på Orange Is The New Black säsong 2 snart! 
Massa serier att kolla på alltså. Haha 
Annars så har jag börjat på boken Will Grayson Will Grayson'! 
Fun life ik :D 
 



5 things about me

Fem saker ni kanske inte visste om mig, eller redan visste. Har ingenting att skriva om just nu eftersom att ALLT går dåligt men haha ni får nöja er med dessa fem saker om mig idag iaf! 
 
  • Jag älskar böcker som får mig att gråta, som verkligen krossar mitt hjärta och får mig att storgråta! 
  • Långa bilresor med bra musik, något jag älskar. 
  • Jag har en kaxig attityd, vissa är okay med det, vissa hatar det! 
  • Jag gillar mint, tuggummi med smaken mint, glass med smaken mint, té med smaken mint, choklad med smaken mint, allt med mint kommer jag säkert gilla. 
  • Jag dagdrömmer ofta. Väldigt ofta mer än vad jag borde göra det.  

Så, nu får ni ha en bra dag! Hej då! 
 
. | via Tumblr



Paper Towns

Igår läste jag klart Paper Towns av John Green. 
Boken handlar om Quentin Jacobsen som har alltid varit förälskad i Margo hanas granne, som framstår som en "badass typical girl". Hon är känd för att rymma. En fråga som man fick tänka på under läsandet var "vem är den riktiga Margo?" Man fick förlja med Q och hans vänner. Man fick läsa om deras äventyr och hur Q verkligen älskade Margo.
Jag gillade boken sjukt mycket! Jag trodde jag skulle gråta men jag skrattade massor och visst, jag blev tårögd under vissa delar av boken men jag skrattade mest! Boken var så välskriven (det klart, de John Green som skrivit boken hallåå)! Och jag har två favorit "delar" den första är Q's och Margos äventyr man får läsa om i början av boken och slutet.
Åh slutet, så vackert slut, jag blev så tårögd när jag läste slutet. Älskade slutet så mycket, alla känslor bara blandade sig. Jag var glad, ledsen och ja känslorna var bara överallt. Verkligen fint. 
Jag har inte mycket att säga om boken än att den var bra, den var jättebra och rolig, och underbar. Rekomenderas starkt! 
 
(Nästa bok att läsa är Will Grayson Will Grayson' av John Green. Vill läsa alla böcker han har skrivit och kommer skriva!!!) 
 
 



Jun. 05, 2014

Hej, idag är det en sån dag då mitt PMS vill vara som värst = humörsvägningar till max. Och ja just denna dag ska gå dåligt, vad är oddsen liksom?!
Jag vill tacka mina vänner som stått ut med mitt tjatande och hatande!!!!!
Vi fick reda på våra slutbetyg i matten och ja de blir sommarskola för mig ":)" är så irriterad, för jag var bara tre poäng från E på nationella proven och liksom hade jag klarat provet så hade jag skippat sommarskolan men nej nej så klart så har jag ingen tur eller smarthet för den delen! Köpte choklad och te med blåbär & vanilj smak, de får trösta mig idag alltså!




Hellre död än gul och röd

Hej, jag har så mycket jag vill berätta men ändå så lite, eller ja de är bara jag som inte kan formalera dagarna på ett bra sätt och skriver tio ord om varje lilla "händelse" jag gjort de senaste två dagarna. 
 
Jag kan väl börja med Måndag, då hela dagen var bara ONÖDIG, alla lektioner förutom psykologin var inställd så jag bestämde mig att åka ner till stan, köpte ett par svarta jeans och två böcker! 
Jo jag tog en sväng till The English Bookshop, och jag blev seriöst kär, så fin och liten och mysig! 
Ville spendera hela dagen där, iallafall så var jag där typ en halvtimme om inte mer och ville gråta över hur fint och hur många böcker det fanns. Jag fick med mig en av John Greens böcker nämligen Will Grayson Will Grayson och sen gick jag till bokakademin och köpte En dag av David Nicholls (jag fick reda på att den boken har blivit en film, måste kolla på den efter att jag läst boken! 
Iallafall så efter det åkte jag till skolan och gissa vad? Ja psykologin var frivillig eftersom att han bara ville prata betyg... Liksom han kunde säga det till oss men jaja fick reda på mitt betyg så de var väl bra antar jag! 
Sen så somnade jag vid åtta och vakade runt sex på morgonen i dag, så ja Måndagen var helt ok. 
 
Nu till Tisdag, längtade Katte-Skrapan kampen var idag, ni som inte vet så har båda skolorna en kamp med flera grenar inom sport! Ja dagen började med fotboll hos skrapan och sen så fortsatte det hos studenternas IP, skrek några gånger och nu har jag ont i halsen, inte mycket att säga om dagen än att man hade roligt, träffade på vännerna som går på katte! Tyvärr blev det förlust för Skrapan (tyckte vi sög på typ allt ärligt, katte lät tillomed mer än oss men men w/e). I helhet så var det en bra dag med skavsår på båda hälarna och en hes röst för min del!
 
 
 
 
Visar Collage 2014-06-03 18_33_48.jpgVisar Collage 2014-06-03 18_33_48.jpg
 
 



The English Bookshop

Hej, vet ni vad jag vill göra?! Åka in till stan gå till The English bookshop och spendera alla pengar jag har på nya böcker. 
Jag vet att uppsala inte har så många affärer som säljer engelska böcker (eller så är det bara jag som inte vet var de finns) men sen kom jag på vi har ju en bookshop som tillomed HETER "the english"?!?!? 
Så ja jag vill åka dit och kolla vad dom har att erbjuda med, kanske tar en tripp under veckan? Hittade deras sida men den var inte bra eller jag tyckte att den bara var kronglig och ärligt ful haha men ja, jag måste själv åka och kolla vad det är dom har simply! 
 
Jag hade annars tänkt att beställa böcker men sen så kom paniken, tänk om jag inte beställde pocket eller kommer det vara en storpocket eller va? va? va? VA?
Säkert bara jag som får sånt där psykos..
Men ååååh vill ha böcker, BÖCKER ÄR BÄST.
 
(bild: tumblr)