kaos

Jag kan säga er att jag haft kaos dagar de senaste tre dagarna som varit! 
Ni som följer mig på twitter *host host följ mig host host LÄNK srsly ni missar massa bra tweets * 
vet att jag tappade min skoldator i torsdags och liksom jag har tappat den förr så trodde inget hade hänt den meen nej nej inte den här gången inte. Skärmen var helt sräckt och dansade tusen färger, gissa om jag fick panik?! Liksom alla skoluppgifter som inte var inlämnade?!
Men så kom min bror plus andra ppl att skärmen går att koppla till en annan skärm eller tv, (varför jag inte tänkte på de idk) Så ja de gjorde jag, använde min gamla data skärm!
Sen dess så blev inte mitt humör på topp direkt, det kommer inte bli billigt att laga den, jag tänkte prata med skolan på måndag om priset sen så kanske fixar jag datorn själv hos min brors kompis som jobbar på Alina.
Jaja long story... Mitt sovschema har blivit helt förstört sover 5 på morgonen vaknar tre mitt på dan, min hjärna har tagit sommarlov. Så för att fixa sovandet stannade jag uppe hela natten bara för att bli trött tidigt. Den är 21 nu, vet inte riktgit om det här kommer funka men men vi får se visst?
Ha de bra! 
 



21:01

Hello! Idag så har jag vart ute med Elvira,länge sen jag och hon träffades så de var mycket trevligt! Vi köpte lite onödiga grejer och satte oss i biblioteket pratade för fullt (blir så när man inte träffats på länge alltså) sen gick vi runt och hade de trevligt! 
Jag kom hem runt fem, duschade och har inte gjort någonting efter det. Eller jo jag pluggade faktiskt lite! Jag har lite att fixa på samhälle så tror jag att de är klart men fixar till den imorgon orkar inte nu! 
Jag ska läsa lite och lyssna på musik :) Ha de bra! 
 



Keep On Walking

Hej, tänkte skriva lite snabbt såhär. Jag vaknade runt halv två, fick alltså en riktigt sen sovmorgon men klagar inte mycket ska jag säga. Länge sen jag vaknade den tiden! Det har lite med att jag gick och la mig runt tre hehe. 
Men ja jag åkte till storasyster och va där och myste. Vi snackade om allt möjligt vilket vi alltid gör! 
 
Ja, nu så ska jag göra te och börja med boken Paper Towns medans musik spelas i bakrunden! 
Måste tipsa er den här människan, Josh Kumra! Snubblade förbi honom när jag letade efter ny musik på spotify och åh så grym han är! En favoritlåt av hans album måste vara Keep on walking! Alla är gryma men just den här låten är speciell vet inte varför. LYSSNA! 
 
 



me n' my tea

Hej! Åkte till skolan och skrev en liten uppsats inom historian, jag var där ca en timme kanske mer? hade inte riktigt koll var för trött för det. Men nu känns de lite mindre stress hos mig. Jag har hela den här veckan på mig att fixa de sista inlämningsuppgifterna (som btw bara är 2 stycken om jag räknat rätt!!!!). Känns skönt att vara ledig den här veckan, ska focusera på mig typ haha dricka massa tekoppar! 
Vilket jag gör nu faktiskt, lyssnar på musik är inne på tumblr och dricker te. Soft! (awkward hand jag vet :( ) 
 



Looking For Alaska

Nu har jag läst klart den, var uppe hela natten eftersom att jag hade lite svårt att sluta läsa! 
Om boken: Den handlar om en kille med namnet Miles som ska börja på en internatskola och han är inte direkt den populära killen och hans hobby/specialitet är att memorera kända personers sista ord. Men när han börjar på sin nya skola får han några nära vänner. Han fick sitt lilla gäng och Alaska var en av de personerna i gänget. Miles Blir direkt intresserad av henne. Alaska tjejen som är väldigt screwed up. Ja och tragedin slår och Miles upptäcker smärtan av att leva och älska utan villkor. 
 
Mina tankar om boken: Jag hade hört förr att de är en riktig cry bok men jag grät inte och hade läst mer än halva boken, undrade vad var fel på mig men sen under de sista kapitlerna grät jag. Tårarna rann och jag kunde inte sluta gråta efter att jag läste klart boken på några minuter. 
Den är väldigt fin och välskriven av (en av favoriterna) John Green. Han är sjukt duktig och jag undrar verkligen hur han tänker? så twisted. Om jag skulle få ge den betygen från 1-5 skulle jag ge den 4.5 eftersom att jag skulle vilja veta mer om Alaska och hennes förhållande med sina föräldrar, men ja känns dumt att sätta betyg men man måste ibland. Den är iallafall en underbar bok som är väldigt finskriven.
JAG REKOMMENDERAR STARKT! (OM ni ska läsa den förbered er med näsdukar, för ja ni kommer behöva det!) 
 
En annan sak jag tänkte på är att flera har gämfört LFA aka looking for alaska med TFIOS aka the fault in our stars och de fick mig att tänka, vilken tycker jag är bäst? Vilken var bättre än den andra? 
Och nu i slutändan sitter jag och grumlar över det. Vilken tyckte jag mest om att läsa? Väldigt svårt ska jag säga er båda två fick mig att gråta båda två är skriva av underbara John och här sitter jag alldeles för sent (4.36 am) och tänker hur går det ens att välja en favorit av de två böckerna? TFIOS kommer alltid vara en av mina favoriter detsamma gäller LFA så ja svaret till mina frågor? Båda två är lika bra det går inte att välja en som ska vara bäst det är som att fråga en mamma om vem är hennes favorit barn. Det går bara inte att avgöras, inte för mig iallafall.! 
 
Jag ska nu ta och grumla över hur fin boken verkligen är lite till och sen antagligen få några enstaka timmar till sömns. 
 
First friend, first girl, last words.



May. 24, 2014

Hej! Gjorde nationella igår och tbh VAD VAR DEL C FÖR NÅGONTING?! Ni som också går i första ring och hade de provet vet vad jag pratar om så förvirrande. 22 E poäng behövs för att få ett E, just nu känns det inte som att jag fick ihop så många poäng men jag får väl bara vänta tills de blir rättat, visst?
Jag gjorde en ny kategori där jag kommer skriva om böcker jag läst/läser och så.
Jag har tänkt att spendera sommaren med att bara läsa böcker och räkna matte. hahaha finns inget bättre ju????
Jag är snart klar med Looking For Alaska så vänta på ett inlägg om den boken.
Jag är nästan ledig hela nästa vecka bortsett från måndag då jag måste åka till skolan tio för att skriva om källkritik på industrialismen, vet ingenting om det och ja jag vet inte på vad jag ska plugga på. Det får gå hur de går bara ;)
Hej då!



Morgon i Jenin

Nu har jag läst klart boken, och jag gråter, tårarna rinner. En välbeskriven bok om palestinas öde. Boken sammanfatta det palestinska folkets öde.
Att läsa om hur det såg ut där mina far/-mor föräldrar vuxit upp, där dom lekte med sina vänner hjälpte till med hushållet. Alla fina berättelser jag själv fått höra av palestina och som jag nu har fått läsa av boken.
Jag måste säga att den här boken verkligen är en av de bästa romanerna jag läst. Visst har jag inte hunnit läsa många men boken berörde mig så mycket. Jag blev arg när jag läste om hur israelerna behandlade de oskyldiga rädda palestinerna, jag blev också ledsen, då jag läste om hur lite dom hade att leva med och försörja en familj med små sorgsna barn. Jag blev glad av att läsa hur glada palestinierna blev av att få något omättande litet att äta, av att hitta någonting att leka med. Lyckan dom fick av en liten grej, som försvann nästan direkt tack vare de israeilska folket som förstörde deras hem, dödade tusentals oskyldiga barn, föräldrar människor som inte gjord dom någonting dumt.
 
 
För er som inte vet om vad boken handlar om så står det såhär på hemsidan bokus.com:
  "Susan Abulhawa gestaltar de mänskliga aspekterna på en av vår tids mest svårbearbetade politiska konflikter och visar på varje människas behov av ett hemland, sammanhang och trygghet. 
Palestina 1940. Olivodlaren Yehya Abulheja lever som hans förfäder gjort före honom med sin familj i den rofyllda byn Ein Hod. Men när staten Israel utropas 1948 krossas friden i Ein Hod för all framtid och samtliga invånare tvingas bort ifrån sina fädernehem och flyttas till ett flyktingläger i Jenin. Yehya tvingas fly med sin hustru Basima och deras vuxna söner Hasan och Darweesh. Under flykten rycks Yehyas barnbarn Ismael ur sin mor Dalias famn av en judisk soldat som överlämnar gossen i gåva till sin svårt traumatiserade hustru, en överlevare från Förintelsen. Lille Ismael växer upp som David Avaram och kommer som israelisk soldat att slåss mot sin biologiska familj. 
I flyktinglägret i Jenin föder Hasans hustru Dalia ytterligare ett barn, dottern Amal som är bokens egentliga berättare. Amal överlever med nöd och näppe sexdagarskriget 1967 gömd i ett skyddsrum och hamnar så småningom i en flickskola i östra Jerusalem där hon får sin utbildning, för alltid skild från sin familj. När den israelisk-palestinska konflikten når sitt crescendo 1982 förlorar Amal i stort sett alla hon älskar i kriget i Libanon. Hon tvingas fly till USA och uppfostrar på egen hand sin nyfödda dotter Sara och skapar sig en egen tillvaro.
När Amal, många år senare, får besök i USA av en israelisk man vid namn David, på jakt efter sin rätta identitet, knyts de lösa trådarna i väven ihop och hon väljer att återvända till Mellanöstern med sin dotter. Tillsammans upptäcker de ett splittrat hemland som kanske aldrig mer blir sig likt." 
 
Ja, boken berörde mig väldigt mycket. Jag fick blandade känslor och jag vet inte riktigt vad jag ska göra nu? boken är slut. Hur ska jag leva vidare? Denna roman kommer alltid att ha en stor plats i mitt hjärta, en sann roman som visar den riktiga bilden om hur palestinier verkligen har det. Man får den sanna bilden i huvudet, hur dåligt behandlade folket blir av israeler hur glädjen, lyckan och drömmarna tas bort från deras liv. Hur husen de själva byggt upp i flera månader, ÅR tas sönder på några sekunder av en israelisk bomb. Jag rekommenderar boken starkt, ta er tid att läsa den och ni kommer inte bli besvikna jag blev det inte iallafall.!
bilden tagen från google eftersom att jag inte orkar ta en bild på min bok! 
 



watermelon

Torsdag, dagen då jag bara har två lektioner. Nk och Matte.
Inga roliga lektioner direkt men dagen gick iallafall hyfsat bra.

Just nu ska jag plugga lite matte eftersom att nationella är imorgon och jag kan känna på mig hur det där fina F:et kommer.... Är stressad och har ångest övet de här provet men det får gå hur det går. Jag ska iallafall göra mitt bästa och verkligen satsa!








♢♢♢

Hej!
Jag är just nu hos bror o fru med mamma och andra brodern. Åt middag för en liten stund sen och de var sjukt gott måste jag säga! Potatisgratäng och biff, mums!
Ja nu sitter vi i barklongen och har de mys. Fick en fin kopp som de köpt till mig från när de var i Grekland. Älskar koppar if u didn't know... :) haft en kort dag med en halv lektion eftersom att jag hade hälsovårdsgrejs vilket gick ok typ tror jag? Jahapp ska bara ta de lugnt nu så skriver jag senare Bye!









goood night

Sent inlägg, jag borde fixa mig och sova nu men tänkte att jag kunde skriva lite kort och snabbt om dagen min. Jag slutade runt halv fem, tog bussen till centrum och mötte upp syster. Vi åt och gick vidare hem till hennes place. Där drack vi kaffe i typ fem minuter och gick vidare till gipen/kolonilotten pappa var där och fixade lite. Så ja där satt vi en liten stund med pappa. Efter det gick vi vidare hem till oss och tog det lungt ute på altanen.
Skönt och svalt väder var det idag!
Jag har hunnit skriva klart och lämna in svenska uppgiften (som är till 2 juni men liksom är klar) bra att ha de avklarat inte för att de var någon svår uppgift.
Iallafall så ska jag byta om och läsa några sidor ur morgon i jenin (SNART KLAR MED DEN SÅÅÅ BRA BOK) och sen så blir det att sova! börjar tidig


timorgon..






14:05:20

Det finns inte så mycket att skriva om just nu. Eftersom att den här och veckorna framöver (som är kvar, förutom nästa vecka för leeeeeeedig!!!!) bara består av inlämingsuppgifter/prov/nationella. 
Bara några dagar kvar av första ring!! känns skönt med sommarlov men samtidigt inte för jag kanske måste gå på sommarskola tack vare jävla matten.. Kan seriöst göra allt för att få ett litet E! Har mattenationella nu på fredag och lets hope jag klarar den för annars blir de sommarskola :D 
SÅ ROLIGT VILL BARA SKRIKA AV GLÄDJE!!! 
Nej de är inte direkt så, kallas sarcasm. 
Men jaja, har just nu samhälle och jobbar med inlämningsprovet/whatever-you-wanna-call-it. Fattar inte mycket men de här ska gå bra hoppas jag.! 



11:35

Hello, har haft en lugn början på helgen, bara mys och massa te drickande. 
Har inte gått ut eller nåt bara vart hemma och tagit de riktigt lungt. 
Jag borde plugga men känner mest nej till det. De är så mycket uppgifter som måste göras men de får bara vänta just nu. 
Kanske borde gå ut eftersom att de är mycket fint väder, får se kanske tar mig en sväng till syster eller något. 
Måste bara få säga att mitt ansikte har fått ett utbrott, min hy mår sjukt dåligt och ja de är torrt på vissa ställen och oljigt på andra....! Har inte haft smink under helgen, tänkte låta ansiktet vila men ugh ser förjävligt ut. Vet inte riktigt vad jag ska ta mig till? 
Jaja nu ska jag kolla på en serie, bye! 



// John Green //

Hej! gjorde sista delen av nationella engelska på morgonen och efter de åkte jag till stan.
Köpte en present och en present till mig. Min bror gav mig money när jag fyllde år för han hade ingen aning vad jag skulle gilla så passade på att köpa någonting jag velat ha rätt så länge nämligen två av John Greens böker!
velat läsa dom här två så länge och äntligen är dom mina!
1. Looking For Alaska
2. Paper Towns
sjukt glad, konstigt att böker kan göra en så glad men aja jag ska göra en kopp te och börja läsa på Looking for Alaska!







// Inspiration //

 



8.30-16.30

Hej, god morgon, tjena! Just nu sitter jag i skolan och väntar på att lektionen ska börja. Har suttit i detta glasrum i nu ja 20 minuter. Bara lyssnat på musik och tråkat typ. 
Tisdag vilket betyder min längsta och jobbigaste dag, då vi har lektion efter lektion med 5 min raster och låååång lunch sen lektion efter lektion med 5 min raster. 
Men ja låt oss hoppas att jag klarar av 8.30-16.30 om inte jag tyd dör eller nåt under dom lektionerna. 
Igår gjorde jag psykologiprovet och jag tycker att de gick bra eller ja de känns så iallafall nu är de bara att vänta och se hur resultatet blev bara. 
Jaja nu ska jag gå in på tumblr och få lite insporation (kmr säkert inte få de men aja vi får se). 



May. 10, 2014

Lördag som spenderas med att bara plugga till provet! Har inte tänkt att göra någonting annat faktiskt. Men vi får se, om inte jag hittar på nåt med någon så blir det bara att kolla på serier och
plugg:)

fin psykologibok va? den skrämmer mig...



19:49

SUp? en kort dag med bara två lektioner! Gjorde inte heller så mycket under lektionerna slappade bara mest. slutade runt tre vilket var skönt också, åkte och hämtade systerson från dagiset och var där en liten stund sen fortsatte jag till mamma, är här justnu och har pluggat lite psykologi. Det är så interessant men så svårt. 
Har faktiskt bara tänkt att plugga och ta de lungt en sån regnig dag! 
Har regnat hela veckan och de ska göra de i helgen också, jag är antagligen den ända som älskar vädret justnu! Regn i mitt hjärta <3 
 
fina uppsala, tog den här bilden igår :) 
min bästa underbara bebis, systerson älskaaa! 
 
 
 
 



socialpsykologi

Hej! Kort dag med nationella på morgonen. Skrev en uppsats (sista delen av svenska nationella) och ärligt vet jag inte vad jag tycker. Känns att de gick dåligt men vet inte får helt vänta och se resultatet. Skrev iallafall 585 ord (max var 600). Skrev på datorn som gick så snabbt fattar inte varför man fick tre timmar på sig när de gick knappt 40 minuter. Men jaja.. Åkte till stan och mötte upp syster yster som har ännu en gång lyckats få halsflus!! Haha skulle igentligen åka dit för att köpa en present men hann inte så får åka på nån gång nästa vecka istället. 
Har hunnit plugga psykologi, har prov på måndag och känner mig så oförberedd fast jag började plugga på provet i tid (ok började i måndags men ändå). Tänkt plugga lite matte efter att jag tröttnat på psykologiplugg och sen kolla på massa serier typ! 
tyvärr så är de brist på bilder just nu... 



makes you better

hej! 
Spenderade min Måndagskväll med att plugga lite matte eftersom att jag har muntliga idag och jag har känslan att de kommer gå såååå dåligt. Tänkte kanske skippa lunch och plugga matte, jag måste också plugga psykologi för jag har prov om en vecka! 
Jag vill heller vara hemma och läsa böcker än att vara här i skolan.. Meeeen ha de bra! 
(we<3it)
 



bye bye weekend

Nu är långhelgen slut och en ny vecka har börjat. 
To sum up min lilla-långa helg har jag bara slappat och tagit det lungt, kollat massa avsnitt av serier. Iallafall de första dagarna (ons-tors-fred) då jag var barnvakt till systerson och själv behövde bara vara hemma och inte göra så mycket ansträngande, mycket skönt må jag säga.
I lördags åkte vi till Linköping och hälsade på brors-frus-familj och vi var hemma ca 22, kan säga att de var inte så könt påvägen hem 1) Jag var sjukt trött 2) min näsa ville blöda näsblod hela resan 3) jag började må illa av bilresan... liksom vem gillar att sitta i en bil i 3 timmar?? men iallafall så kom vi hem till slut och jag fick sooovaa!! 
I söndags (igår då) kom Dia hit och vi kollade på flera filmer och serier. Srsly de var de ända vi gjorde+ massa prat också! Det var trevligt och mysigt.
Och ja, nu måndag. Jag vaknade tidigt för att hinna med en tidigt buss till Svenska nationella vi hade. Det var del läsförståelse. Först tyckte jag att de gick bra för mig men sen när man fick höra vad de andra hade svarat på vissa frågor så började de kännas dåligt, vet inte riktigt hur jag ska känna men hoppas på att jag iallafall får ett C! Vi fick våra betyg på de muntliga svenska nationella och jag fick C på de, var så nära till ett B men neeej.. Aja är nöjd, liksom inget kan ändras nu och så gjorde jag mitt bästa och ett ´C är bra för en person som avskyr att prata framför en grupp! 
Känns som att jag bara babblar på nu men jag ska plugga matte nu eftersom att matte nationella (muntliga delen) börjar imorgon och om jag inte har fel så är jag i den grupp som har först!!!!! döda mig istället.. 
(tre random bilder från lördags, söndags och idag) 
 
 
 
 
 
 
 
 



fail

Hello, Inte gjort mycket idag, tagit det lite lungt bara! vill ni höra en failad story som hände för några timmar sen? 
Jo de är så att runt åtta tänkte jag att de skulle vara smart att färga naglarna så då gjorde jag det, när jag väl blev klar så råkade jag komma åt mobilen och helt plötsligt ser jag hur nagellacket som inte hade torkat hamnar på mitt skärmskydd!! Försökte att ta bort det men de blev bara värre och naglarna förstördes... det klart, att just när jag behöver aceton som mest är det slut. Så 20 minuter innan willys skulle stängas tog jag på mig och gick snabbt (de är bra att jag bor så nära centrum alltså) och köpte aceton och chocklad bc tyckte synd om mig själv men iallafall så gick jag hem och tog  bort nagellacket från naglarna och kärmen. Visst det gick bort men nu har jag en jävla aceton fläck och ni anar inte hur irriterane det är!!! mitt andra kärmskydd jag lyckas förstöra iår... får bara leva med det helt enkelt! 
Och så hitta jag inte min astma medicin i typ en halv timme... damp srsly vill bara gå och sova just nu.
Vilket jag ska göra eller ja jag ska göra det snart, tänkt läsa lite ur Morgonen I Jenin (grym bok) och sen ba däcka!
 
Gif: TUMBLR 
 
typ jag rn... 
 image